maanantai 15. syyskuuta 2008

Sarajevo x 2

Takaisin kotona Barissa. Kotiuduin eilen uuvuttavan matkan jälkeen klo 7 aamulla. Lähdin Sarajevosta klo 20:00, ja matka Podgoricaan kesti 8 h [joka on liian kauan, ottaen huomioon miten nopeasti oon aikasemmin sen matkan tullut!], ja sieltä 5:30 lähdin junalla Bariin.

Kaiken kaikkiaan oli mahtava viikko. Ekana päivänä käytiin läpi koulutuksen expectations, fears and contributions ja omaan expectations-kohtaan laitoin uusien ihmisten tapaamisen ja tiedon keräämisen. Ja ihmisiä tuli todellakin tavattua! Meitä oli yhteensä 19 ihmistä, joista 13 oli on arrival-training, ja loput oli vasta matkalle lähtijöitä. Oon ilonen, että porukka oli niin pieni; sitä oppi kunnolla tuntemaan porukan ja olikin aika tiivis olo lopuksi. Oli mahtavaa vaihtaa kokemuksia keskenään, koska ei kukaan muu oikeasti tajua miltä susta tuntuu. Ja kuulla ihmisten projekteista, ja kaikkea sitä mitä EVS-jakso voi olla.

Yksi viikon kohokohdista oli ehdottomasti keskiviikon saunareissu! Meillä oli mukana ensikertalaiset Clara ja Thomas, jotka varmaan vähän säikähti konkareiden menoa :D Sauna oli kieltämättä aika paska, mutta heitettiin jatkuvasti löylyä, niin se kelpas just ja just. Vaikka 2.5 kk ilman saunaa on ollut niin tuskaa, että nyt kelpas vähän huonompikin!

Sarajevo oli edelleenkin ihan yhtä ihana kaupunki kun heinäkuussa. Hotelli sijaitsi aika kaukana keskustasta, eli siellä ei tullut käytyä kun torstaina kun oli vapaapäivä, ja lauantaina kun kaikki ohjelma oli loppu. Ja tietenkin lauantaina alko satamaan.. oon selvästi bad-luck charm mitä Sarajevon ja sateen tulee!

Mutta ihmisiin tuun ihan varmasti pitämään yhteyttä: matkojakin on jo suunnitteilla Makedoniaan ja Serbiaan, ja toivottavasti munkin luona tullaan täällä käymään.

---

Uusi vapari on nyt täällä: 19-vuotias saksalainen Franziska. Vaikuttaa tosi mukavalta, vaikkakin ehkä vähän nuoremmalta mitä se oikeasti on. Mutta eiköhän tulla kummiskin ihan hyvin toimeen tämän 6 kuukauden aikana mitä se täällä on.

Ainiin.. kamera jäi sille tielle.. Lauantaina hukkasin sen johonkin päin Sarajevoa. :( On tietenkin mahdollista että se löytyy vielä jostain rinkan sivutaskusta, mutta epäilen suuresti.

---

Tuun ehkä jouluksi kotiin!

Ei kommentteja: