sunnuntai 23. marraskuuta 2008

BRR! ja melkein sukua julkkikselle..

Oon just palannut ihanalta viikonloppulomalta Herceg Novista ja Kotorista. Oli taaskin mukava viikonloppu ja irrottautua vähän arjesta, mutta talvi on tainnut tulla tänne Montenegroonkin. Ulkona oli koko viikonlopun niin kamalan kylmä; paluumatkalla joku mittari näyttä +9. Asuttiin Herceg Novissa samaisen mummon luona kun aikasemminkin, ja huoneet oli tällä kertaa ihan jääkylmät. Nukuttiin kolmen viltin alla ja takit päällä, ja silti palelsi koko ajan.

Reissun pääsyy tais taaskin olla vesipallo. Ollaan me vissiinkin aika pateettisia, mutta minkä sille voi, jos vesipallo sattuu olemaan sydäntä lähellä! Lauantaina Jadran pelas Espanjan Barselonetaa vastaan, ja halli oli ihan täynnä. Tultiin paikalle 15 min ennen matsin alkua, ja jouduttiin silti istumaan portailla. Mutta ei se mitään, päästiin aika lähelle kummiskin kattomaan, joka on tärkeintä. Jadran voitti 7-6, vaikka peli menikin aika tiukaksi. Matsin jälkeen mentiin pitsalle ravintolaan, joka ilmeisesti oli Jadran-pelaajien vakipaikka.. Paikalla oli 14-henkisestä joukkueesta ainakin 5 – mukaanlukien joukkueen kapteeni Vladimir Gojković ja meidän suosikki Aleksandar Ivović. Gojković istui ihan meidän vieressä, ja Aleksandar liittyi myöhemmin sen seuraan – istuin siis siitä n. metrin päässä ja sain melkein sydänkohtauksen. Ja kävin vessassa samaan aikaan kun toinen pelaaja. OMG!

Tänään jatkettiin matkaa Kotoriin, jossa otettiin parin tunnin sightseeing-kierros, ja juotiin teet suklaakakun kera. Liftattiin luonnollisesti koko matka, joka menikin tosi sutjakasti vaikka oli 8 eri kuskia. Osa oli taas tosi mielenkiintosia tapauksia: nuorehko mies joka kertoi meille rakkausongelmistaan, venäläinen mies Karjalasta, makedonialainen mies jonka kanssa kävin harvinaisen laadukkaan keskustelun serbiaksi, Venetsiassa asunut montenegrolainen mies joka puhui enkkua italialaisella aksentilla ja kuorma-autolla ajava mies joka hurjasteli ja kertoi luottavaisesti olevansa rallikuski.. Apua..

Kurkkaus talon takaa Kotorissa.

Kotorin vanhasta kaupungista.


Ne tärkeimmät.. Franzilla on loistava ajoitus valokuvauksessa!

Viime viikolla meidän luona oli couchsurferin kautta australialainen poika, ja myöhemmin kanadalaiset sisarukset Taylor ja Megan. Ja Taylor oli sattumoisin ollut 5 kk vaihdossa Oulussa vuonna 2006. Ei voi kun ihmetellä, että miten pieni paikka se maailma oikein on..!

Ei kommentteja: