lauantai 1. marraskuuta 2008

Marraskuu

Olipat mukavat 2 päivää leffoja katsellen. Istuin kumpanakin päivänä Franzin ja Biljanan [meidän co-worker tarhassa] 5 tuntia pimeässä huoneessa epämukavalla tuolilla, oli hieman puutunut olo sen jälkeen. Mutta oli tosi kiva katella leffoja, joita ei varmaan muuten näkisi. Perjantain bulgarialainen Seamstresses oli tosi hyvä, ja saatiin samalla vähän kuvaa Sofiasta, jonne ollaan poikkeamassa Istanbulin matkan aikana. Ihan tyypilliseltä Itä-Euroopan kaupungilta se vaikutti, joten varmasti tykkään!. Torstaina nähtiin myös venäläinen “My Mother the snow maiden”, joka oli erittäin venäläinen ja sympaattinen. Hauskinta oli, että päähenkilön, pikkupojan, nimi oli Stepan – sama kun meidän toisen venäläisen pojan nimi tarhassa. Aww!
Perjantaina lähdin töistä vähän aikasemmin, että kerkeisin 13:06 alkavaan kroatialaiseen Trešeta-elokuvaan, joka kertoi pienen dalmatialaisen [Dalmatia – taipuuko se “dalmatialaisen”? Nyt en voi ajatella muuta kun saarta joka on täynnä pilkullisia koiria!] saaren elämästä. Hyvä elokuva, oli hauska kuunnella kroatian kieltä, kyllä se aksentti kummiskin eroaa aika paljon siitä mitä me täällä puhutaan [“me” - itsehän en valitettavasti paljoa serbiaa puhu..]. Elokuvapäivän päätti saksalainen, kahdesta osasta koostuva “Side effects”.

Franzi lähti siis aamulla Sarajevoa kohti, ja olen katkera! Toiset saa mennä viikoksi maailman ihanimpaan kaupunkiin, ja toiset jää tänne, töihin. Pff! Noh, aattelin tänään kummiskin mennä Podgoricaan, ja viettää päivän Delta City-ostoskeskuksessa, koka avattiin lokakuussa. Tänään alkaa uusi kuukausi, ja taskuja polttelee eilen saatu “palkka” - vaikka olen kyllä luvannut itselle etten osta mitään, ellen löydä jotain aivan erikoista. Ja kirjojen kanssa saa tehdä poikkeuksen!

Täällä on viime päivät tuullut ihan kamalasti, ja alkuviikosta tuli vettä. Kyllä se on nyt vissiin pakko uskoa, että se syksy on oikeasti tännekin tulossa. Oulussa kuulemma satoi eilen lunta, että valita!

2 kommenttia:

Franzi kirjoitti...

i am jealous that you were in delta city. we have to this together. by the way i noticed that i do not have your emailadress. miss you

aeb kirjoitti...

I'm sure Delta City would've been a 1000 times better with you! And the latte I had wasn't as good without you either!

Miss you too! :( I was actually thinking of calling you before going to bed.. We'll see.