sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Itsenäisyyspäivä, yms.

Hyvää itsenäisyyspäivää näin päivän myöhässä! Itsenäisyyspäivä on aina niin outo päivä viettää ulkomailla: ei ole linnan juhlia tai tuntematonta sotilasta, jotka kummiskin on aika iso osa itsenäisyyspäivää. Ikkunalaudalla palaa kummiskin kaksi kynttilää, ja sillon saan ihan luvallisesti haikailla Suomeen.

Eilen, 6. joulukuuta siis, vietetään Saksassa myös St Nicholas-päivää, jolloin lapset puhdistaa kenkänsä, ja yön aikana St Nicholas tuo niihin karkkia ja pieniä lahjoja. Ja katsokaas miltä kengät näytti eilen aamuna! St Nicholas/Franzi on ollut asialla, ihan huippua!


Eilisestä meinas tulla ihan tylsä päivä, kunnes Biljana lähetti viestin, että halutaanko lähteä Aleksandarille kattomaan leffoja. Tottakai haluttiin, ja käveltiin pari minuuttia kohti kaupunki jossa se asuu. Oltiin kummiskin alettu leipomaan keksejä ennen sitä, ja kauheassa kiiressä piti se saad apäätökseen. Laitettiin kaksi peltiä yhtä aikaa uuniin, ja ylemmän pellin leivinpaperi alko palamaan. Meinasin saada sydänkohtauksen kun Franzi huutaa ja kun tuun keittiöön uunista näkyy liekit.. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Aleksandarilla oli myös Janko ja Biljana. Katottiin pari leffaa [mm. Madagascar 2!] ja sitten lähdettiin ulos kävelylle, joka vähän venyi. Kotiuduttiin klo 03:30, oli hauska ilta.

---

Perjantaina suunnattiin siis Franzin kanssa Podgoricaan, liftattiin sinne, koska bussi ei mennyt hyvään aikaan, ja puolet junavuoroistakin on peruttu ratatöiden takia. Paikan päällä meille selvis, että kyseessä oli juhlat kansainvälisen vapaaehtois-päivän takia, ja paikalla oli paljon ihmisiä juhlavaatteissa. Jaettiin myös palkintoja, ja yllättäen mun nimi sanottiin parhaan ulkomaalaisen vapaaehtosen kohdalla. Ahem. Silmät pyöreänä astelin lavalle ottamaan vastaan palkinnon, enkä tosiaan missään juhla-vaatteissa..

Tilaisuuden jälkeen suunnattiin Delta Cityyn, josta ostin neuleen, farkut ja ne kauan etsityt saappaat. Jipii!

Ei kommentteja: