torstai 25. joulukuuta 2008

joulu, mikä se on?

Olen onnistunut lähes totaalisesti skippaamaan joulun edes huomaamatta sitä. Tässä pari hyväksi todettua vinkkiä:

-kannattaa alottaa menemällä maahan, jossa joulua ei juhlita, tai sitä juhlitaan eri aikaan. Täällä siis juhlistetaan itäisten ortodoksien [tai mikä sitten onkaan] tapaan 7. tammikuuta,
-on myös hyvä patistaa kämppis pois, esim. takaisin Saksaan, niin että on joulupyhät yksin,
-lahjat voi myös avata etukäteen, niin ettei vaan muista millon on jouluaatto,
-myös piparit ja muut mahdolliset jouluherkut kannattaa syödä alta pois.

Myöskin ilma vaikuttaa niin paljon joulufiilikseen. Vaikkei täällä tällä viikolla mikään lämmin ole ollut, niin ei joulua vaan voi juhlistaa ilman lunta. Täksi yöksi luvattiin kyllä ilmeisesti -2 astetta. MIINUSASTEITA! APUA!

Vietin siis joulua eilen ja tänään ihan oudoissa merkeissä. Availin aaton aattona ne pari lahjaa jotka sain, ja niistä paljastui Body Shopin suihkusaippua ja voide, nami, ja kirjat The Kite Runner [=fiksua kirjallisuutta] ja Thanks For The Memories [=hömppäkirjallisuutta].

Tänään meidän tarhan pikkuset esiintyi “manifestaatsiossa” [suomeksi tämä sana kuullostaa hassulta, mutten tiedä miten sen kääntäisin; esitys, ehkäpä], jossa oli kaikennäköistä kansantanssia, yms. Tarkoitus oli laulaa laulu, ja kauheasti kommelluksia sattui ennen sitä: ensin Sanjin alkaa itkemään, eikä suostu päästämään äidistä irti, sitten Nina näkee joulupukin ja purskahtaa hysteeriseen itkuun, sitten Dino oksentaa, jolloin Špiro purskahtaa itkuun.. Apua! Ole siinä sitten hyvä ja kannustava opettaja. Kaikki saatiin kuitenkin kuntoon, vaikkei Nina tainnut sanaa suustaan lavalla päästää. Onneksi ihana Sanjin pelasti tilanteen, muisti jopa toisen säkeistön alun, kun kukaan muu ei meinannut.. Lopuksi katsojat taputti tahtia ja lauloi mukana. Ihana!

Huomenna on lähtö kohti Istanbulia, sain eilen lipun Beogradiin asti ostettua. Lähden siis huomenna yöjunalla Beogradiin, jossa hengailen koko päivän. Franzi tykkäs kaupungista kovasti, eli odotan sitä, että saan siellä kierrellä ja tutustua. Opaskirjaa on jo tutkisteltu, ja kiinnostavia paikkoja laitettu muistiin. Franzi tulee takasin Saksasta la-su välisenä yönä, ja sunnuntai aamuna suunnattaan kohti Bulgarian pääkaupunkia Sofiaa. Siellä olisi tarkotus viettää loput sunnuntaista ja vielä maanantai, mutta yöpaikasta ei ole mitään tietoa. Katotaan mihin päädytään.. Maanantai-iltana sitten viimenen etappi matkasti; eli Sofia-Istanbul. Tiistaina aamulla ollaan perillä, ja seuraavat 5 päivää ja 4 yötä vietetään Istanbulissa. Odotan jo niin innolla! Voin vaan kuvitella miten mahtava kaupunki on!

Sitä ennen pitää kuitenkin pakata.. Suurin osa tavaroista on organisoituna, rinkkaan pitäisi ne enää vaan pakata. Tänään pesin viimeset pyykit, toivottvasti ne on huomisiltaan mennessä kuivuneet.. iPod pitää myös ladata ja laittaa uutta musiikkia, ja pitää siivota kotona. Äh, kiva.

2 kommenttia:

Franzi kirjoitti...

what no translation for me? :-( but i saw that you wrote about istanbul and that it is very cold in bar.
see you soon

aeb kirjoitti...

I was too lazy to write anything in English, it was too late and I still had laundry and dishes to do = zzzz. Ali danas, maybe?