torstai 29. tammikuuta 2009

Matkasuunnitelmia & oksennustautia

Aika menee kun siivillä, mitä muuta voi sanoa? Koko tammikuun ollaan tehty puolikasta työpäivää, ja joka kolmas päivä on ollut vapaa – ei ihme, että on ollut ihan loma-fiilis ja aika on mennyt nopeeta.

Franzilla oli kauhea mahakipu eilen, ja illalla se rupesi oksentelemaan ja yöllä pyörtyi matkalla vessaan. Siinä sitten neljältä yöllä yritetään selvittää hätänumeroita, joita en tiennyt vaikka oonkin täällä asunut nyt melkein 7 kuukautta. Kun oikeat numerot löytyi, ei niitä sitten saatu toimimaan millään puhelimella. Franzin olo on nyt paljon parempi, toivotaan nyt vaan, että kyseessä ei oo mikään kamala mahatauti-epidemia, joka nyt iskee meihin kaikkiin.. iiks.

Sairaus ei tosiaankaan saa tulla nyt, sillä huomenna onkin sitten lähtö reissuun. Ens viikon tiistaina alkaa meidän pakollinen mid term-koulutus Makedonian Ohridissa, ja ennen sitä on tarkotus hieman matkustella. Ensiksi mennään Kruševaciin Serbiaan, jossa vietetään päivä ja yö. Itse kaupungissa ei taida olla mitään erikoista nähtävää, ja se on aika koukkaus meidän reitiltä Makedoniaan, mutta siellä on Franzin tuntema vapaaehtonen, ja kun se kutsui käymään, mietittiin miksei mentäisi? Otetaan tämä vapaaehtonen, Bouke, mukaan, ja jatketaan sieltä kohti Makedonian pääkaupunkia Skopjea. Siellä ollaan yötä “ilosessa vapaaehtois-talossa”, jossa asuu tällä hetkellä 6 EVS-vaparia. Skopjessa ollaan fiiliksen mukaan pari päivää, kuulemma siellä ei ole kamalasti nähtävää, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Skopjesta mennään Ohrid-järvellä sijaitsevaan Strugaan, jossa myöskin on EVS-tuttuja. Struga on ihan Ohrid-kaupungin vieressä, joten sieltä onkin helppo suunnistaa koulutukseen. Koulutus kestää lauantaihin asti, ja ootan innolla että saan tavata vanhoja tuttuja ja luonnollisesti uusiakin naamoja. Omasta tulovalmennuksesta pitäisi ainakin suurin osa olla mukana.

Lauantaina suunnataan kohti maailman uusinta valtiota, eli Kosovoa. Pääkaupungista Prishtinasta on couchsurfing-majapaikka tiedossa, mutta toivottavasti päästään myös käymään historiallisessa Prezrenin kaupungissa. Kosovon jälkeen matka jahtuu vihdoin kotona – tiistai-aamuna olisi tarkoitus viimeistään olla kotona Barissa, ja luultavasti töihinkin vielä jaksaa. Huhhuh, aikamoinen reissu tiedossa siis.. Reissun ajaksi on kaikki majotukset joko tuttujen luona tai couchsurfingin kautta; ilmaiseksi siis, ja rahat saadaan takasin Bar-Ohrid-Bar lippujen hinnasta [jotka pitäisi jotenkin selvittää, sillä ei mennä suoraa reittiä]. Matka on siis lähes puoli-ilmainen, että mikäs siinä..!

1 kommentti:

Franzi kirjoitti...

you wrote a long blog and i do not understand anything!
hug me!