perjantai 13. maaliskuuta 2009

"The birthday week", etc..

Laiskuus, mikä ihana tekosyy. Aika menee kun siivillä, vaikken saakkaan mitään erikoista aikaiseksi. Tuntuu että päivät vaan menee ohi, ja kauhistuttaa jo miten nopeasti aika vaan kuluu.

Pari viikkoa sitten vietettiin siis sekä mun ja Franzin synttäreitä. Tarhassa oli naamiaiset; minä olin kissa, Ewa hiiri ja Franzi Totally Spies-etsivä. Tyylikästä!

Kuvassa komeilee Sanjin, joka luonnollisesti oli Spiderman. Ja maailman ihanin Spiderman olikin!


Viikonlopuksi suunnattiin Franzin kanssa pohjoisrannikolle Herceg Noviin, joka on mun suosikki-kaupunki koko Montessa. Niin kaunis, ja meille sattuu aina niin upeat kelitkin. Syötiin hyvin, nautittiin lomasta ja auringosta, ja katottiin tietenkin vähän vesipalloakin. Loistava synttäri-viikonloppu kaikin puolin. Matka taittui liftaten, ja kotimatkalla pysähdyttiin Perastin kaupungissa, joka myös nousi suosikki-listan kärkipäähän. Pieni kaupunki meren rannalla, ja ah niin kaunista.

Perast.

Viime viikonloppuna päätettiin lähteä Dubrovnikin kautta Mostariin, Bosnia & Hercegovinaan. Franzin aika täällä alkaa käydä vähiin, ja joskus olin sille kuulemma luvannut, että vien sen Mostariin ostamaan halpoja korviksia. Pakkohan se oli lupaus pitää.. Liftattiin Dubrovnikin kautta, jossa vietittiin pari tuntia, ja jatkettiin sieltä Mostariin.

Rakastuin Mostariin jo heinäkuussa, ja onhan se edelleenkin ihana kaupunki. Kierreltiin ihanassa vanhassa kaupungissa, ja mukaan tarttui perinteinen kahvi-setti, pari huivia ja luonnollisesti korvakorut. Illalla saatiin nauttia galicialaisesta illallisesta, jotka espanjalaiset [anteeksi, galicialaiset!] vapaaehtoset oli tehnyt. Namia!

Ei saa unohtaa 90-luvun sotien kauheuksia.

Kotiin liftattiin Trebinjen kautta, jossa vietettiin pari tuntia, minä sairaana ja pahanvointisena. Kotimatkalla saatiin myös hengata rajavartio-kopissa, jossa rajavartijat tarjos meille keksejä ja mehua ja puheli rentoja. Only in Montenegro..!

Maisemaa Bosnia ja Hercegovinan ja Montenegron rajalta.

Ei kommentteja: